Bogdan Hrib – scriitor, editor, jurnalist, director al editurii Tritonic

A fondat Editura Tritonic în 1993, a fost consilier editorial la Crime Scene și la Publicațiile Flacăra. A susținut prelegeri despre editarea de carte, relații publice și fotojurnalism la mai multe universități.

Bogdan Hrib s-a născut în 1966, la București.

Deși a absolvit Facultatea de Construcții Civile, nu a lucrat niciodată ca inginer. Fotograf și journalist, a publicat reportaje, interviuri și recenzii de carte în presa românească.

A fost vicepreședinte al Romanian Crime Writers Club.

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, al Asociatiei Profesioniștilor în Relații Publice și cadru didactic asociat la Facultatea de Management din SNSPA.

De asemenea, este coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival. Autorul unui volum de rețete pentru salate Salad Bar, semnat cu presudonim.

Romane

Filiera Grecească (2006)

Blestemul manuscrisului (coautor împreună cu Răzvan Dolea, 2008)

Somalia, Mon Amour (coautor împreună cu Sofia Matei, 2009)

Ucideti generalul, Crime Scene, în 2011, tradus în limba engleză și publicat în același an cu titlul Kill the General la Profusion Publishers.

Ultima fotografie, Cartea Românească

Noi încă, în România, în zona de publishing nu avem termenii foarte bine definiți. Asociațiile nu le au definite, noi nu avem un consiliu de onoare care să judece măcar simbolic dacă anumite cărți ar fi bine să apară, dacă e bine că au apărut, dacă educă publicul ș-așa mai departe. Dacă vreți, ziceți-i un fel de cenzură, dar o cenzură măcar morală. Cred că o cenzură morală ar trebui să avem. Nu ca CNA-ul dar cred că ar putea exista un consiliu al editorilor, de exemplu. Și atunci, neavând niște lucruri foarte standardizate nu putem spune ce înseamnă best-seller. Best-seller pentru noi poate să însemne să vindem între 3000 și 5000. Pentru o editură ca Humanitas sau Rao s-ar putea ca best-seller să fie peste 10 mii. Pentru o editură de cartier ar putea fi 500.